Szülinapi csokitorta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
2x4 ek. kristálycukor
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg étcsoki
25 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
2 db tojás sárgája
800 ml tej
Díszítés:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként óvatosan adagoljuk a tojás sárgájához, a réteslisztet szintén kanalanként adagoljuk és óvatosan összekeverjük a masszát és kerek sütőformába öntjük, melyet
előzőleg sütőpapírral kibélelünk. 2 db kerek tortalapot készitünk, 20-20 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez kimérjük a tejet, beletesszük a tojások sárgáját, összekeverjük a pudingporral és sürüre főzzük, cukorral ízesítjük és még melegen a csokit is beletesszük és jól összekeverjük. Amikor már nagyjából langyosra hült, akkor hozzákeverjük a margarint is és hütőbe tesszük kb. fél órára, majd
a kihült tortalapokat, a torta tetejét és oldalát bekenjük a krémmel.
A díszítéshez az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és virágokat, betüket rajzolunk egy sütőpapírra. Pár perc alatt megszilárdul a csoki, utána lehet vele díszíteni. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval együtt és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát, a csokidíszeket a torta tetejére tesszük.