Diós piskóta szeletek
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
3 púpozott ek. darált dió
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
1/2 citrom leve
Tetejére:
10 dkg étcsoki
1 doboz tejszínhab
1 cs. habfixáló
1/4 tk. kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, darált diót. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként adagoljuk a sárgájához és a réteslisztet szintén kanalanként adagoljuk. Óvatosan összekeverjük a masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Megvárjuk amíg kihül, majd kettévágjuk a tésztát. A pudingporból, tejből krémet főzünk, hozzáadagoljuk a langyos pudinghoz a margarint, majd fél órára hütőbe tesszük, ezután rákenjük az egyik kihült piskóta tésztára, a másik tésztát a tetejére tesszük.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére és késsel elkenjük. A tejszínhabot felverjük, pici kakaóport, habfixálót teszünk bele, nejlon zacskóba, csillagcsöves kinyomóval díszítjük az előzőleg felszeletelt süti tetejét, majd hütőbe tesszük, de már igy is fogyasztható.