Vanília krémes piskóta tekercs
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
800 ml tej
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Díszités:
Recept stencilezéshez vagy kézi tortaminta készítéshez:
1 tojásfehérje
3 dkg cukor
3 dkg margarin
4 dkg liszt
tetszés szerinti színű ételfesték vagy kakaópor
(most csak kakaóport tettem bele)
Díszítő massza elkészítése, és díszítés:
Először a díszítő masszát készítjük el, utána készítjük a piskóta tésztát.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a lisztet és az egészet simára keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, azzal is jól összekeverjük, és nejlon zacskóba töltjük a masszát. Közepes lyukat vágunk a nejlonzacskón és egy rajz mintát teszünk a fehér sütőpapír alá, majd megrajzoljuk a minta alapján a díszeket. Most ezt használtam.
(Lehet müanyag stencil lapot is használni. Azt úgy kell, hogy rárakjuk a müanyag stencil lapot a sütőpapírra, majd rákenjük a masszát, késsel óvatosan lehúzzuk a maradék masszát és óvatosan felemeljük a müanyag stencillapot. Minden egyes rákent massza után elmossuk a stencil lapot és a kést is.
Kb. 5 percre a sütőbe tesszük, hogy a díszítő massza megszilárduljon, utána ráöntjük a nyers piskótatésztát, ezután újra sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük az egészet.
Sütés közben a minták a piskóta tekercsbe kerülnek.
Figyelem! Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert összeesik a piskóta!
Torta összeállítása, elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt és jól összekeverjük.
A nyers piskóta tésztát ráöntjük az előre megrajzolt minta tetejére, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és még melegen feltekerjük, majd kitámasztjuk a tésztát és megvárjuk amíg kihül.
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és hideg vízbe állítjuk a lábast, hogy meghüljön, majd utána hozzákeverjük a Ráma margarint is, és turmixgéppel fellazítjuk a krémet.
Amikor kihült a piskóta, akkor az összetekert tésztát kitekerjük, és belekanalazzuk a kihült puding krémet és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ismét feltekerjük és hütőbe tesszük.
1-2 óra múlva megdermed, utána lehet fogyasztani.