Édes linzer virágok és kerek sütik
hozzávalók:
70 dkg finomliszt
20 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
35 dkg Rama margarin
4 púpozott ek. tejföl 20 %-os
1 tk. szódabikarbóna
Tetejére:
5 dkg olvasztott étcsoki
2,5 dkg Ráma margarin
fél-fél dióbél a sütik tetejére
Töltelék:
1-1 kiskanál baracklekvár minden süti közé
1-1 kiskanál mogyorókrém
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána kétfelé vesszük, a két gombócot folpackba csomagolva egy óráig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk
a kerek, virágos, lyukacsos mintákat. Ezután egy tojást felverünk és megkenjük a kerek és virágos tésztákat, majd Előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük.
Amikor kihültek a sütik, akkor beletesszük a lekváros és mogyorókrémes töltelékeket. A mogyorókrémmel összeragasztott virágos sütik tetejét gőz felett felolvasztott folyékony csokiba mártjuk, majd gyorsan ráteszünk egy-egy fél diót és hagyjuk megdermedni a csokit, utána fogyasztható.
Tipp: ha sokkal gyorsabban akarsz haladni, akkor a tojás sárgájába egyenként belemártogatod a sütiket és utána bármilyen feltétbe (darált dió, mogyoró stb. ) is belemártogatod egyenként.