Sajtos sonkás tekercs
Hozzávalók:
9 szelet zsúrkenyér
10 dkg sonkaszelet
3 nagy ek. tejföl
10 dkg reszelt sajt
6 db tojás
kevés só
Elkészítés:
Egy fólia darabot méretre vágunk és a zsúrkenyerek héját levágjuk és hármasával egymás alá rakjuk a fóliára a kenyérszeleteket úgy, hogy a felső rétegeket és az alsó kenyér rétegekre is takarjuk. Ezután egy serpenyővel lenyomatjuk a kenyereket úgy hogy visszintbe kerüljenek.
Ezt követően a tojásokat szétválasztjuk, kissé felverjük a sárgáját és a fehérjét is, majd a kenyérszeleteket megkenjük külön a sárgájával és a fehérjével is. Ezután rátesszük a kenyerek középső részére a sonkaszeleteket - én egymás mellé és egymás alá is tettem 2-2 szelet sonkát, majd ezek tetejére a többi megmaradt sonkát tettem - ezután rákenjük a tejfelt a sonkaszeletek tetejére, majd lereszeljük a sajtot és ezt rátesszük a tejföl tetejére, majd a fólia segítségével feltekerjük a kenyérszeleteket, bennük a sonkával, sajttal, tejföllel. Lezárjuk a fóliát és kis időre - kb. 5-10 perc - hütőbe tesszük a tekercset. Ezután kivesszük a fóliából a tekercset - most már nem nyilik szét - és tojás fehérjével megkenjük, majd pár perc alatt kevés olajban megsütjük a tekercset óvatosan forgatva. Ezt követően a tojások
sárgáját egy nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és pici olajjal kikent tepsiben (ugyanakkorában, amekkorában a tekercset is sütöttük) a tűzhely tetején mintákat nyomunk a tepsibe - nekem szétfolyt a minta - megsütjük, majd ráöntjük a tojásfehérjét, amit szintén megsütünk. Ezt a tojásdarabot óvatosan kivesszük a tepsiből és beburkoljuk vele a tekercset,
de lehet úgy is, hogy a tekercset tesszük a tepsibe és ugy burkoljuk be teljesen a tekercset. A tekercs két oldalára is teszünk egy-egy kerek darabka tojást.