Pudingos piskóta tekercs készítése
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 tasak csokipuding por
0,5 liter tej + 3 ek. kristálycukor
Tetejére:
10 dkg (1 tábla étcsoki)
5 dkg margarin
250 ml (1 kis doboz) Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
kevés sárga ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához keverjük a cukrot és a szóbabikarbónát, majd a fehérje habját lassan adagoljuk, kanalanként adjuk hozzá a réteslisztet is. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt megsütjük. A sütés után azonnal levesszük róla (még forrón) a sütőpapírt és egy másik sütőpapír segítségével feltekerjük és egy vágódeszkával kitámasztjuk, majd hagyjuk kihülni. Amikor kihült akkor óvatosan kezdjük kitekerni, de nem teljesen tekerjük szét és beletesszük a csokipuding krémet, ezután ismét feltekerjük és a hütőbe tesszük. Kb. egy óra múlva díszíthetjük olvasztott csokival, amit pár percig hagyunk
rajta megszáradni, majd habfixálóval felverjük a tejszínhabot, beletesszük az ételfestéket, összekeverjük, majd habzsákba tesszük, ezután csillagcsöves vagy más kinyomóval díszítjük a piskóta tekercset, utána már fogyasztható.