Csokis, vaníliás pite
A tésztához:
45 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg cukor
2 tojássárgája
20 dkg margarin
3 kanál tejföl
A tetejére:
1 tojás a lekenéshez
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg margarin
1 tábla tejcsoki
kevés zsemlemorzsa az aljára
Elkészítés:
Először is a kerek pitesütőt margarinnal kikenjük, a sütőt előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fél órára hütőbe
tesszük, majd a tésztát két részre osztjuk. A nagyobbik felét kinyújtjuk és
a pitesütő aljába tesszük, a széleit eligazítjuk, alul megszurkáljuk a pitetésztát.
A pudingporokat tejjel megfőzzük, cukorral ízesítjük és amikor langyosabbra hül beletesszük a csokit és a margarint is és jól összekeverjük.
Megvárjuk amig kihül, ezután belekanalazzuk a pitetésztába.
Zsemlemorzsát szórunk a tészta aljára. Ezután a tetejére is egy megmintázott pitetészta kerül (szíveket szaggatunk a kiszúval és díszítjük a tészta tetejét), majd lekenjük tojással és a sütőbe tesszük. 30 perc sütés után letakarjuk a pitét sütőpapírral, majd még 20 percig sütjük. Ezután kivesszük és hagyjuk hülni. Amikor egészen langyosra kihült, akkor egy tálca segítségével kivesszük az egész tésztát a kerek pitesütőből.