Dupla csavaros perecek
Hozzávalók:
65 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
30 g só
1 tasak instant élesztő
1 evőkanál porcukor
150 ml tej
1 kicsi pohár tejföl
2 db tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet az élesztőt és a sót egy nagyobb tálba szitáljuk, a langyos tejfölt beletesszük, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy tálba és hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben ujjainkkal morzsolgatjuk a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a kráterbe a kovászhoz, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább másfél óráig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Ezután a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra, csíkokra vágtam, a csíkokat összesodortam és perecet formáltam belőlük, majd tojással megkentem, ezután a sütőbe kerültek. 30 perc alatt megsült egy-egy tepsivel, de ez az időpont a sütőtől is függ.