Mákos guba torta
Hozzávalók: (21,5 cm-es kapcsos formához)
6 db vajas kifli (Cakaj pékségi kiflik)
1/2 fél liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
Krém :
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére:
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
kevés mákkal díszíteni
Elkészítés:
Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákot a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot és magába szívja. Egy 21,5 cm-es kapcsos tortaforma aljába és oldalába sütőpapírt vágunk, és ebbe egyesével belekanalazzuk a kiflis masszát
és jó szorosan egymáshoz nyomjuk a kifliket, majd 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd egy kis tejjel tovább keverjük, végül felöntjük a többi tejjel, ezután sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
A tejszínhabot felverjük, habfixálót adunk hozzá, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk a tejszínhab tetejét egy kevés mákkal.