Dióval díszített piskóta torta
Hozzávalók:
3x3 tojás
3x3 ek. kristálycukor
3x3 ek. rétesliszt
3x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. csokoládés pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
25 dkg Ráma margarin
Díszítés:
10 dkg fehér csoki
1 doboz tejszínhab
1 cs. habfixáló
néhány szem dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük, sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát, majd jól összekeverjük, ezután a kemény habot és a réteslisztet óvatosan, kanalanként adjuk a sárgájához. Előmelegített sütőben az elsőt 25 perc alatt, a többit 21 perc alatt megsütjük. Igy készítünk 3 db kerek lapot, melyet hagyunk kihülni.
A krémhez a pudingot besűrítjük a tejjel, cukrot teszünk bele, és amikor már langyosra hül, akkor beletesszük a margarint és jól összekeverjük. Megtöltjük vele a kerek lapokat, a tetejére és oldalára is puding kerül.
A díszítéshez a tejszínből kemény habot verünk, amikor félig felvertük a habfixálót is beletesszük. Habzsákba halmozzuk, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és néhány szem diót is teszünk rá.
A torta oldalát fehér csoki virágokkal díszítjük. Ehhez felolvasztjuk gőz felett a fehér csokit, kis nejlon zacskóba tesszük, pici lyukat vágunk rajta és sütőpapírra virág díszeket rajzolunk.
Megvárjuk amig megszilárdul a csoki, utána a torta oldalára nyomjuk.