Rezgős sárgabarackos, vanília pudingos sütemény
Hozzávalók:
1/2 kg sárgabarack
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
3 ek. kristálycukor
2,5 dl Jaffa szörp
25 db háztartási keksz
2 csomag étkezési zselatinpor
2,5 dl víz
Elkészítés:
Kimagvalom, kettévágom és pár percig főzöm a sárgabarackokat, majd kiszedem és hagyom kihülni. A tepsi alját kirakom háztartási keksszel. Ezután megfőzöm a vaníliás pudingot fél liter tejjel, majd 3 ek. kristálycukrot teszek bele, majd az 1 dl meleg vízzel feloldott zselatint belekeverem a langyosra hült pudingba, ezután beleöntöm a tepsibe a pudingot a kekszek fölé és belerakom a sárgabarack darabokat. Ezt követően hütőbe teszem és hagyom
megdermedni. Amikor megdermedt, akkor elkészítem a gyümölcskocsonyát, ami 2,5 dl Jaffa szörpből, 2,5 dl vízből, és 1 tasak étkezési zselatinporból áll. Meleg vízzel símára keverem a zselatinport és hozzáadom a szörpöt és jól elkeverem. Ezután a tepsibe öntöm a megdermedt sárgabarackos puding fölé és ismét hütőbe teszem. Kb. 1,5-2 óra múlva megdermed ez is és már lehet szeletelni.