Túrós torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
500 gr. Túró
14 ek. porcukor
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
1 doboz Hulala tejszínhab
1 db habfixáló
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához tesszük a cukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a tojás sárgához, a réteslisztet is kanalanként adagoljuk. Óvatosan összekeverjük a masszát és tepsibe
tesszük, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A túrót elkeverjük az átszitált porcukorral, és rákenjük a kihült piskótatésza lapra, amit előzőleg kettévágtunk. A másik lapot a tetejére tesszük, majd arra is rákenünk egy adag túrót, ezután megolvasztjuk az étcsokoládét és ráöntjük a torta tetejére, ezután felolvasztjuk a fehér csokit és berácsozzuk a torta tetejét, majd egy szivet is rajzolunk a közepébe.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá, habfixálót is teszünk bele, majd csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.