Epres szöllős és kiwis gumisüti
Hozzávalók:
2 doboz nagytejföl 20 %-os
3 csomag zselatinpor
250 ml eperszörp
250 ml kiwi szörp
2x250 ml víz
6 ek. cukor
1 nagyobb fürt szöllő
Elkészítés:
Első réteg: Először a zselatinport feloldjuk kb. 1 dl meleg vízben, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a többi meleg vizet és az eperszörpöt. Egy percre feltesszük a tűzhelyre majd langyosra keverjük és beleöntjük egy téglalap alakú hosszúkás tepsibe. Hütőbe tesszük és várunk hogy megszilárduljon. Amikor megszilárdul akkor elkészítjük a következő réteget.
Második réteg: A 2 doboz tejfölt 6 evőkanál kristálycukorral kikeverjük egy mély tányérba majd egy kisebb lábasba feloldjuk a zselatinport 1 dl meleg vízben és a többi vizet is fokozatosan hozzáadagoljuk (összesen 250 ml vizet) és közben kevergetjük. Egy percre feltesszük melegedni és
hozzáöntjük a tejfölt is, jól összekeverjük, majd az epres rétegre öntjük a tepsibe. Az előzőleg kimagozott és kettévágott szöllőszemeket beletesszük a tejfölös masszába. Ismét hütőbe tesszük, várunk amig megdermed.
Harmadik réteg: A zselatinport feloldjuk 1 dl meleg vízben, kevergetjük, hozzáöntjük a többi vizet is (összesen 250 ml vizet) majd a kiwi szörpöt is hozzáöntjük, folyamatosan kevergetjük és feltesszük egy percre melegedni. Ezután langyosra keverjük majd hozzáöntjük a tepsiben levő tejfölös réteghez. Ismét hütőbe tesszük dermedésig. Amikor megszilárdul
akkor kb. 1 percre meleg vízbe tesszük a tepsit és kiborítjuk a sütit egy tálcára. Ekkor már lehet szeletelni és fogyasztani. Hütőben tárolandó amig el nem fogy.