Húsvéti linzer sütik
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk a nyuszis és tojásos sütiket. Én tojással megkentem a sütik tetejét. Előmelegített sütőben az első adagot 20 percig sütjük, a többit 17 perc alatt megsütöttük. Amikor kihült a linzer süti, akkor baracklekvárral megkenjük az egyik tojást, bárányt és nyuszit, a másikat pedig a tetejére illesztjük.