Karácsonyi linzer süti készítése
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-1 kiskanál sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Cukormáz készítése:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 tk. keményítő
1 tk. citromlé
Díszítéshez:
Pár csepp zöld és piros ételfesték
cukormáz
Tészta készítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk különböző alakzatokra, és tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Cukormáz készítése:
A fenti hozzávalókat először jól összekeverjük, majd robotgéppel felverjük keményedésig.
3 felé osztjuk a masszát. Az egyik részét piros, a másik részét zöld ételfestékkel megszinezzük, a harmadik rész fehér marad. Nejlon zacskókba tesszük a masszát, közepes lyukat vágunk rajtuk és ezzel díszítjük a kihült linzer sütiket.