Diós Karácsonyi fenyőfás torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. rétesliszt
2x4 ek. kristálycukor
2x3 dkg darált dió
1 ek. olaj
1 tk. szódabikarbóna
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
20 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
Piros, zöld, sárga ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, vizet és darált diót. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzákeverjük a sárgájához + kanalanként a réteslisztet is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk, majd előmelegített sütőben 2x30 perc
alatt megsütjük. Igy két kerek tortalapot sütünk. A pudingot tejjel megfőzzük, cukorral ízesítjük, amikor már langyos, akkor hozzákeverjük
a margarint és hütőbe tesszük kb. fél órára. Amikor a tortalapok kihültek, akkor bekenjük az egyik lapot pudinggal, és a torta tetejét, oldalát is bekenjük a pudinggal.
A tejszínt a habfixálóval összekeverjük, kemény habbá verjük, egy részét zöld, piros és sárga ételfestékkel szinezzük, a fele fehér marad. A fenyőfa a torta tetején zöld lesz, rajta sárga csillag, piros díszekkel, fehér háttérszínnel. Körbe a torta piros, zöld díszítéssel lesz, a torta oldalán kis zöld fenyőfák vannak sárga csillaggal.