Szív alakú torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x4 ek. rétesliszt
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 tasak csokis pudingpor
3 ek. kristálycukor
5 dl tej
10 dkg Ráma margarin
Tetejére:
2 doboz Hulala tejszínhab
pár csepp lila ételfesték
1 doboz zselatinpor
pár csepp piros ételfesték
2 dl víz
3 dl fanta
Elkészítés:
A szíves tortaformába két részletben sütöm meg a piskótatortát 2x4 tojásból. Először felverem a tojásfehérjét habnak, a tojássárgájához hozzákeverem a cukrot és a szódabikarbónát, majd a két masszát óvatosan egybe keverem, kanalanként adagolva a réteslisztet, majd a két lapot 30-30 perc alatt megsütöm.
A pudingport megfőzöm a tejjel és 3 ek. kristálycukrot, majd amikor félig kihült, akkor 10 dkg Ráma margarint keverek hozzá. Ezzel a töltelékkel megkenem a kihült torta lapokat.
A tetejét Hulala tejszínhabbal díszítem. Először rákenem a fehér habot, majd lila ételszínezéket teszek a másik doboz habhoz, felverem és a torta oldalát csillagcsövel díszítem. A torta tetejére szivecskéket teszek, melyeket előzőleg elkészítek: egy tasak zselatinporral összekeverek 2 dl meleg vizet, majd 3 dl fantát, piros ételszínezéket teszek bele, kicsit megmelegítem, jól összekeverem, majd a hütőbe teszem szíves és egyéb formákba. Egy óra múlva kiveszem a formákból és a torta tetejére teszem dísznek.