

Karácsonyi sós, sajtos linzer sütik
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 púpos ek. só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
3 púpozott ek. tejföl 20 %-os
1 tk. szódabikarbóna
Kb. 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Először lereszeljük a sajtot, utána állítjuk össze a linzer tésztáját.
A margarint összedaraboljuk, a liszthez először a sót és szódabikarbónát hozzákeverjük, majd a többi hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló hideg legyen és gyorsan dolgozzunk a tésztával. Amikor összeállt a tészta, akkor folpackba csomagoljuk
és fél- vagy egy óráig hütőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután fenyőfa, csillag, hópehely, emberke, szívecske kiszúróval díszeket készítünk, majd lekenjük tojás sárgájával, utána mindegyikre reszelt sajtot szórunk, és 20 perc alatt megsütjük.
Nekem 3 tepsivel 40 db sütim lett.