Vegyes gyümölcsös három ízű torta (22 cm-es kerek kapcsos tortatartóban)
Piskóta hozzávalók:
3 tojás
3 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
3 ek. rétesliszt
Töltelék hozzávalók:
1./ réteg:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml alma-kiwi ital
3 ek. kristálycukor
2./ réteg:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml sárga színü vegyes gyümölcsös Multivitamin ital
3 ek. kristálycukor
3./ réteg:
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml: ebből 200 ml málnaszörp, 200 ml víz
3 ek. kristálycukor
A torta tetejére díszítésnek:
kb. 10 szem szöllő
kb. 10 szem meggy
3 db szilva
1 db sárgabarack
egy fél banán
Gyümölcskocsonya hozzávalók:
2 púpozott teáskanál étkezési zselatinpor
1 dl (100 ml) víz (összekeverjük a 100 ml hideg
vízzel a zselatinport + 250 ml vízet adunk hozzá
A piskóta lap elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáadagoljuk kanalanként a réteslisztet és a tojáshabot, majd összekeverjük és kerek kapcsos tortatartóba tesszük, előmelegített
sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihülni a tortát, amikor kihült visszatesszük a kapcsos tortatartóba.
Amikor kihült a torta, akkor elkezdjük főzni először az első réteghez szükséges vaníliás pudingot az alma-kiwi itallal. Amikor besürüsödött, akkor hozzáadjuk a cukrot és a lábast hideg vízbe állítjuk, folyamatos kevergetés mellett langyosra kihültjük a pudingot, majd azonnal ráöntjük a tortalap
tetejére és kanállal elegyengetjük, majd hütőbe tesszük. Amikor megszilárdul a puding, akkor elkészítjük hasonló módon a második multivitaminos pudingot, ezt is langyosan tesszük az első réteg tetejére, hütőbe tesszük.
Ezt követően a gyümölcsöket feldaraboljuk, egy akkora méretü tányérba tesszük a gyümölcsdarabokat, megtervezzük a torta tetejére a gyümölcsös díszítést.
Közben a hütőben már megszilárdult a második rétegünk és elkészítjük a harmadik málnás pudingos réteget is a fentiekhez hasonló módon és langyosra hült állapotban ráöntjük a második multivitaminos
puding tetejére, és most még nem tesszük a hütőbe, hanem rárakjuk egyenként a megmosott, kettévágott, kimagozott gyümölcsöket a tortánk tetejére és óvatosan belenyomkodjuk a gyümölcsszemeket a pudingba.
A díszítéssel kívülről befelé haladunk, tehát utoljára a közepét díszítjük meg, majd utána tesszük be a hütőbe a tortát.
Ezután készítjük el a gyümölcskocsonyát a torta tetejére:
A 2 púpozott teáskanál étkezési zselatinporhoz 100 ml /1 dl/ hideg vizet adunk, jól elkeverjük, majd megmelegítjük kb. egy perc alatt, majd a többi vizet is hozzáöntjük a zselatinhoz.
Addíg keverjük, amig el nem hül a zselatinos folyadék.
Ezután ráöntjük a folyadékot a kihült pudingos-vegyes gyümölcsös torta tetejére és 5-6 óra hosszára hütőbe tesszük. Amikor a tetején a gyümölcskocsonya teljesen megdermed akkor van kész a torta és fogyasztható.