Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20250721_200327.jpg

Vegyes gyümölcsös három ízű torta (22 cm-es kerek kapcsos tortatartóban)

Piskóta hozzávalók:

3 tojás
3 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
3 ek. rétesliszt

Töltelék hozzávalók:

1./ réteg:

1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml alma-kiwi ital
3 ek. kristálycukor

2./ réteg:

1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml sárga színü vegyes gyümölcsös Multivitamin ital
3 ek. kristálycukor

3./ réteg:

1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml: ebből 200 ml málnaszörp, 200 ml víz
3 ek. kristálycukor

A torta tetejére díszítésnek:

kb. 10 szem szöllő
kb. 10 szem meggy
3 db szilva
1 db sárgabarack
egy fél banán

Gyümölcskocsonya hozzávalók:

2 púpozott teáskanál étkezési zselatinpor
1 dl (100 ml) víz (összekeverjük a 100 ml hideg
vízzel a zselatinport + 250 ml vízet adunk hozzá

A piskóta lap elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáadagoljuk kanalanként a réteslisztet és a tojáshabot, majd összekeverjük és kerek kapcsos tortatartóba tesszük, előmelegített
sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihülni a tortát, amikor kihült visszatesszük a kapcsos tortatartóba.
Amikor kihült a torta, akkor elkezdjük főzni először az első réteghez szükséges vaníliás pudingot az alma-kiwi itallal. Amikor besürüsödött, akkor hozzáadjuk a cukrot és a lábast hideg vízbe állítjuk, folyamatos kevergetés mellett langyosra kihültjük a pudingot, majd azonnal ráöntjük a tortalap
tetejére és kanállal elegyengetjük, majd hütőbe tesszük. Amikor megszilárdul a puding, akkor elkészítjük hasonló módon a második multivitaminos pudingot, ezt is langyosan tesszük az első réteg tetejére, hütőbe tesszük.
Ezt követően a gyümölcsöket feldaraboljuk, egy akkora méretü tányérba tesszük a gyümölcsdarabokat, megtervezzük a torta tetejére a gyümölcsös díszítést.
Közben a hütőben már megszilárdult a második rétegünk és elkészítjük a harmadik málnás pudingos réteget is a fentiekhez hasonló módon és langyosra hült állapotban ráöntjük a második multivitaminos
puding tetejére, és most még nem tesszük a hütőbe, hanem rárakjuk egyenként a megmosott, kettévágott, kimagozott gyümölcsöket a tortánk tetejére és óvatosan belenyomkodjuk a gyümölcsszemeket a pudingba.
A díszítéssel kívülről befelé haladunk, tehát utoljára a közepét díszítjük meg, majd utána tesszük be a hütőbe a tortát.
Ezután készítjük el a gyümölcskocsonyát a torta tetejére:
A 2 púpozott teáskanál étkezési zselatinporhoz 100 ml /1 dl/ hideg vizet adunk, jól elkeverjük, majd megmelegítjük kb. egy perc alatt, majd a többi vizet is hozzáöntjük a zselatinhoz.
Addíg keverjük, amig el nem hül a zselatinos folyadék.
Ezután ráöntjük a folyadékot a kihült pudingos-vegyes gyümölcsös torta tetejére és 5-6 óra hosszára hütőbe tesszük. Amikor a tetején a gyümölcskocsonya teljesen megdermed akkor van kész a torta és fogyasztható.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1 353
Tegnapi: 166
Heti: 2 094
Havi: 6 869
Össz.: 237 625

Látogatottság növelés
Oldal: Vegyes gyümölcstorta
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »