Vendégváró szelet
Világos réteghez:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Kakaós réteghez:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
3 ek. kakaópor
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg Ráma margarin
7 ek. porcukor a margarinba
6 ek. kristálycukor a pudingba
800 ml tej
Tetejére:
10 dkg étcsoki (egy tábla)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük mindkét tésztánál, a sárgájába tesszük az 5-5 kanál kristálycukrot valamint a szódabikarbónát. A kakaós tésztához még olajat és kakaóport is teszünk a tojássárgájához. Ezután a habot óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába, kanalanként hozzáadjuk a réteslisztet és 25-25 perc alatt megsütjük mindkét lapot majd hagyjuk kihülni.
A vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel, majd 6 ek. cukrot adunk hozzá. Ezután a 20 dkg margarint elkeverjük a 7 kanál porcukorral és a langyos pudinghoz keverjük, majd hütőbe tesszük. Egy óra alatt kihül és megkenjük vele a lapokat. Kettévágjuk a tortalapokat. Egy világos lap, majd utána egy kakaós lap jön, összesen négy lap lesz.
A tetejére is teszünk a krémből, majd rácsorgatjuk a gőz felett megolvasztott csokit, rácsozzuk vele a süti tetejét. Figyelem! Először levágjuk a süti széleit, egyenlő nagyságú kockákra szeleteljük a sütit, egymástól távol tesszük a kockákat, utána díszítjük meg a csokival!