Gumisüti készítése kakaóporral
Hozzávalók:
1. réteghez:
5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 púpozott teáskanál Lucullus étkezési
zselatinpor, 1,5 dl víz.
2. réteghez:
5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 púpozott teáskanál
Lucullus étkezési zselatinpor, 1,5 dl víz.
3. réteghez:
5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 púpozott teáskanál Lucullus étkezési
zselatinpor, 1,5 dl víz.
4. réteghez:
5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor, 2 ek. kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 púpozott teáskanál
Lucullus étkezési zselatinpor, 1,5 dl víz.
5. réteghez:
5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 púpozott teáskanál Lucullus étkezési
zselatinpor, 1,5 dl víz.
6. réteghez:
3 dl fanta narancs ital, 1,5 dl víz, 2 púpozott teáskanál Lucullus étkezési zselatinpor.
Elkészítés menete:
Az 1. rétegbe 5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Előbb felmelegítjük a vizet a zselatinporral együtt, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Kb. 40 percig a hütőben hagyjuk pihenni.
Magasabb falú tepsi vagy jénai tál tökéletesen megfelel, kb 20x30 cm-es méretű és a hűtőbe tesszük dermedni kb 40 percre.
A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport, aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk. Kivesszük a hűtőből a megdermedt 1. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat, aztán vissza a hűtőbe kb. 40 percre.
A 3. rétegbe 5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felmelegítjük a vizet a zselatinporral együtt, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a harmadik réteget is is és mehet vissza újra
pihenni a hütőbe kb. 40 percre.
4. réteg ugyanúgy készül, mint az első, annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport, aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk. Kivesszük a hűtőből a megdermedt 3. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat, aztán vissza a hűtőbe kb 40 percre.
5. réteg ugyanúgy készül mint az első réteg: 5 dl tejföl, 5 evőkanál porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felmelegítjük, a zselatinporral együtt, és várunk míg kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez.
Elővesszük a hűtőből az elkészült négy réteget, majd ráöntjük az ötödiket is is és mehet vissza újra pihenni a hütőbe kb. 40 percre.
A 6. rétegbe nem kell más, mint 3 dl fanta narancs ital és 1,5 dl víz.
Felmelegítjük a vizet a zselatinporral együtt, hozzáadjuk a fanta narancsot. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha elhült, akkor óvatosan kanalanként rátesszük a többi rétegre,
visszatesszük a hűtőbe és hagyjuk összedermedni. Érdemes egy éjszakáig a hütőben tartani és csak másnap reggel szeletelni a sütit.