Kekszes pudingos torta
Hozzávalók az alaphoz:
48 db háztartási keksz (200 g-s csomag)
kb. 2 dl tej
Krém hozzávalók:
800 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
2 tojás sárgája
6 ek. kristálycukor
1 ek. Nesquik kakaópor
Külön főzünk még egy vaníliás pudingot:
400 ml tej
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg margarin
3 ek. kristálycukor
Díszítéshez:
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
Legelőször megfőzzük a krémet. Két adag pudinghoz (a harmadik adag vaníliás pudingot később készítjük el) a tejet kimérjük, a pudingport egy nagyobb lábasba tesszük és először egy kis tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és azzal is jól összekeverjük, majd a többi tejet is
hozzáöntjük és kisebb lángon megfőzzük. Amikor besürüsödött, akkor levesszük a tüzről és 6 ek. kristálycukrot is hozzákeverünk a még forró pudinghoz. Hideg vízben lehütjük a krémet és utána hozzáadjuk apránként az előzőleg szétdarabolt és összedolgozott margarint és ezzel is jól összekeverjük, majd turmixgéppel egy-két perc alatt fellazítjuk a krémet és utána egy kisebb adagot kiszedünk a krémből egy külön tányérba, amelyhez egy evőkanál kakaóport hozzákeverünk, majd hütőbe tesszük a világos és
kakaós pudingkrémet is kb. fél órára. Ezt követően a kekszeket egy nagyobb tálcára kirakjuk. A tálca aljára alufóliát teszünk.
Egy egy réteg keksz lesz, 8 sorban 6-6 db kekszet rakunk ki. Minden egyes kekszet előzőleg tejbe mártunk.
A tejet egy kis tálkába öntjük, igy mártogatjuk bele a kekszeket.
Ezután fél óra múlva a kihült világos krémet rákenjük a kekszek tetejére, majd a kakaós krémet is rásímítjuk a világos krém tetejére és ezt követően összeborítjuk a kekszeket ugy, hogy egy hosszú, téglalap alakú tortát kapjuk. Jobbról és balról egy-egy sor keksz lesz oldalt, a torta tetején pedig
két sor keksz lesz. A torta két végére még teszünk 2-2 db kekszet. Ezt követően kb. 2 óra hosszára hütőbe tesszük a keksztortát.
Amig a hütőben van a torta, addíg megfőzzük a harmadik vaníliás pudingunkat is és 5 dkg margarint adunk hozzá. Ezt a krémet is turmixoljuk, de nem tesszük hütőbe, hanem amikor kihült azonnal rákenjük
a keksztorta tetejére is oldalára, tehát teljesen bevonjuk vele a tortát, majd hütőbe tesszük.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, nejlon zacskóba tesszük, és egy sütőpapírra virág és szív mintákat rajzolunk, majd hütőbe tesszük hogy megszilárduljon. Ezután díszítjük velük a torta tetejét és oldalát. Még kb. fél órára hütőbe tesszük utána szeletelhető és fogyasztható.