Szeletelt piskóta torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
1 zacskó csokis pudingpor
fél liter tej
3 ek. cukor
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
250 mg. Hulala tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 30 perc lassú tűzön.
A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 3 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor a tortalapot kettévágjuk és rákenjük az egyik felére a pudingot, a másik tortalapot rátesszük a puding tetejére.
A torta tetejére olvasztott csokit teszünk. Gőz felett megolvasztjuk az étcsokit.
Amikor megolvadt azonnal ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímítjuk. Kb. 15 percig várunk hogy száradjon a csoki, majd egyenlő részekre bevágjuk a tortát. Célszerű vonalzóval kimérni, hogy egyformák legyenek a szeletek. Ezután egy órára hütőbe tesszük a tortát.
Ezután egy kanál kakaóport teszünk a Hulala tejszínhabba, majd félig felverjük és hozzáadjuk a habfixálót, majd keményre verjük a habot. Ezt követően nyomózsákba tesszük a habot és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a tortaszeletek tetejét és éles késsel szétdaraboljuk a tortát. Ezután zárható dobozba tesszük majd a hütőbe kerül.