Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20191117_190531.jpg

 

Szeletelt piskóta torta

Hozzávalók:

8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt

Töltelék:

1 zacskó csokis pudingpor
fél liter tej
3 ek. cukor

Tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
250 mg. Hulala tejszínhab

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát.  A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 30 perc lassú tűzön.

A csoki pudingot a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 3 ek. kristálycukrot és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor a tortalapot kettévágjuk és rákenjük az egyik felére a pudingot, a másik tortalapot rátesszük a puding tetejére.

A torta tetejére olvasztott csokit teszünk. Gőz felett megolvasztjuk az étcsokit.
Amikor megolvadt azonnal ráöntjük a torta tetejére és késsel elsímítjuk. Kb. 15 percig várunk hogy száradjon a csoki, majd egyenlő részekre bevágjuk a tortát. Célszerű vonalzóval kimérni, hogy egyformák legyenek a szeletek. Ezután egy órára hütőbe tesszük a tortát.

Ezután egy kanál kakaóport teszünk a Hulala tejszínhabba, majd félig felverjük és hozzáadjuk a habfixálót, majd keményre verjük a habot. Ezt követően nyomózsákba tesszük a habot és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a tortaszeletek tetejét és éles késsel szétdaraboljuk a tortát. Ezután zárható dobozba tesszük majd a hütőbe kerül.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 111
Heti: 470
Havi: 1 907
Össz.: 159 466

Látogatottság növelés
Oldal: Szeletelt piskóta torta
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »