Linzer sütik különböző alakban
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
25 dkg Rama margarin
3 ek. tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
Kb.15-20 dkg sárgabaracklekvár (amennyit a tészta megkíván) a kész sütik megtöltéséhez)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána folpackba csomagolva fél óráig
hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk a különböző mintákat. Ezután tojással megkenjük a lyukas korongokat: virágos, szives közepű alakokat, majd előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük a sütiket, csillagokat, korongokat (a lyukas részt) pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros sütik tetejére.