Szív alakú epres torta sütés nélkül
Alaptészta hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (200 g-os)
200 ml víz
100 ml eperszörp
Töltelék hozzávalók:
3 csomag epres pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml víz
250 ml szamóca szörp
10 dkg Ráma margarin
A torta tetejére hozzávalók:
1/4 kg eper
2 púpozott teáskanál étkezési zselatinpor
1 dl (100 ml) víz + 350 ml eperszörp
150 ml víz (összesen 600 ml folyadék kerül a torta tetejére)
3 ek. porcukor
Az epres torta elkészítése:
Egy mélytányérban összekeverjük a tejet és az eperszörpöt, majd beleforgatjuk egyenként ebbe a folyadékba a babapiskótákat, de nem áztatjuk el.
Ezután az epret lecsummázzuk, megmossuk, kettévágjuk. A pudingot megfőzzük a vízzel majd hozzátesszük a cukrot és langyosra hütjük, ezután hozzákeverjük a Ráma margarint.
Még folyékonyan a babapiskóták tetejére adagoljuk a kanállal a pudingot úgy, hogy érintkezzen a puding a kapcsos tortatartóval, közvetlenül tapadjon a puding a tortatartó oldalára.
Ezután rátesszük a kerekre vágott eperszemeket és jól belenyomkodjuk a pudingba. Ezt követően még egy adag pudingot kanalazunk az eprekre, és utána még a puding tetejére tesszük a maradék epreket és jól belenyomkodjuk a pudingba. Erre azért van szükség, hogy ne jöjjenek fel az eperszemek amikor a kocsonyás folyadékot ráöntjük.
Hütőbe tesszük egy órára, addig elkészítjük a gyümölcskocsonyát: A 2 púpozott teáskanál étkezési zselatinporhoz 100 ml /1 dl/ hideg vizet adunk, jól elkeverjük, majd megmelegítjük kb. egy perc alatt, majd a többi vizet az eperszörppel elkeverjük és szintén hozzáöntjük a zselatinhoz.
Addíg keverjük, amig el nem hül a zselatinos folyadék.
Ezután ráöntjük a folyadékot a pudingos-epres torta tetejére és 5-6 óra hosszára - de legjobb ha egy éjszakára - hütőbe tesszük. Amikor a tetején a gyümölcskocsonya teljesen megdermed akkor van kész a torta és fogyasztható.
Levesszük a tortasütőről: két hosszú pengéjű késsel óvatosan a torta alá nyúlunk, felemeljük a tortát, és átrakjuk a tálcára.