Tejszínhabos piskóta szeletek
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 kk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
1 csomag csokig pudingpor
3 ek. kristálycukor
400 ml liter tej
Díszítés:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg Ráma Margarin
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először a 8 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 8 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 8 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 8 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és a négyszögletes formába tesszük. A négyszögletes forma alá sütőpapírt teszünk, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A megsült tortát kihűtjük, kettévágjuk, majd a két tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt tejjel megfőzünk, cukorral ízesítünk, majd kihűtünk.
Ezután a tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk az 5 mg. Ráma Margarinnal és azonnal a torta tetejére csorgatjuk, majd felszeleteljük a tortát. Megvárjuk amig kihül, azután díszítjük az előzőleg felvert Hulala tejszínhabbal, majd hütőbe tesszük és egy-két óra múlva fogyasztható.