Orosz krémtorta gyümölcsökkel
Hozzávalók:
A krémhez:
2,5 dl Hulala habtejszín
1 cs. habfixáló
600 ml tej (a másik 200 ml tejhez adjuk a zselatint)
3 db tojássárgája
1 citrom leve
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag étkezési zselatinpor
10 dkg mazsola (a krém tetejére, nem keverjük bele a krémbe)
A tetejére:
2,5 dl Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
5 dkg olvasztott csokiból díszek
földieper
narancs szeletek
A tortalapokhoz:
3x3 db tojás
3x3 evőkanál rétesliszt
3x1/2 tk. szódabikarbóna
3x3 ek. kristálycukor
Elkészítés:
9 tojásból piskótát sütünk 9 ek cukorral, 9 ek liszttel, 1 tk. szódabikarbónával. Én mindig 3 db tortalapot sütök 3-3 tojásból, úgy könnyebben, szebben lehet szeletelni a kész tortát.
Egy-egy tortalap 25 perc alatt sül meg.
600 ml tejből vaníliás pudingporból, tojássárgájából (melyeket előzőleg kis tálban jól összekeverünk) krémet főzünk. Amikor megsürüsödött a krém
akkor adjuk hozzá a cukrot és a langyos krémhez a citromlevet, zselatint - amit előtte 2 dl tejben felmelegítünk - és legutoljára a keményre vert tejszínhabba beleforgatjuk a krémet.
A mazsolát rumaromás teába beáztatjuk. A mazsolát nem tesszük bele a krémbe, azt majd csak rászórjuk a tortán a krém tetejére és a torta oldalát is díszítjük vele. Ezután hütőbe tesszük kb. 1 órára a krémet.
Amikor megszilárdul a krém akkor a kihült tortalapokat bekenjük vele, majd minden tortalapra rászórjuk a mazsolát. 1 doboz Hulala tejszínt kemény habbá verünk, habzsákba tesszük és a torta tetejét is kidíszítjük.
A csoki díszekhez 10 dkg étcsokit gőz felett megolvasztunk, nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta, és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk. Megvárjuk amig megszilárdul a csoki minta - ez pár perc - és utána díszíthetjük vele a tortát.
Ezután csoki díszeket és gyümölcsöket teszünk a torta tetejére, majd betesszük a kész tortát a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.