Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. kristálycukor
4 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
Tetejére:
Eperszemek
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szóbadikarbónát, és ezeket jól összedolgozzuk. A fehérjéből kemény habot verünk, ezután a habot és a réteslisztet kanalanként, óvatosan a sárgájához keverjük. A masszát kerek tortasütőbe tesszük. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Amig sül a tészta, addig megmossuk az epereket, kicsummázzuk, kettévágjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel és langyosra hütjük.
Amikor kisül a piskóta, akkor kivesszük a kerek tortasütőből, lehúzzuk róla
a sütőpapírt és hagyjuk kihülni. Amikor kihült, akkor visszatesszük a kerek
tortasütő formába és ráöntjük a langyos vaníliás pudingot és eperszemekkel díszítjük a tetejét. Ezután hütőbe tesszük kb. egy órára. Ha megszilárdult, akkor kivesszük a tortaformából és máris szeletelhető.