Meggyes, cseresznyés piskóta kocka
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szóbabikarbóna
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye
Tetejére:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
néhány szem cseresznye a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük, majd óvatosan kanalanként hozzáadjuk a habot és a réteslisztet, ezután beleöntjük a tepsibe. A cseresznye és a meggy nagy részét rászórjuk a piskóta masszára. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihülni a süteményt, addíg megfőzzük a pudingot, beletesszük a cukrot és addíg kavargatjuk, amig langyos nem lesz, majd a kihült sütemény tetejére öntjük, megrázogatjuk a tepsit hogy símára elterüljön a puding, majd néhány szem gyümölccsel díszítjük, majd hütőbe tesszük, kb. fél órára, ezután lehet szeletelni és fogyasztani.