Csokis kerek szülinapi torta
Hozzávalók:
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x5 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
16 dkg margarin
Díszítés:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Először 5 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük az 5 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. Az 5 tojásfehérjéből habot verünk, majd az 5 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük. Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. Az első kerek tortalap 25 perc alatt megsül, a második 20 perc
alatt sül meg.
A megsült tortalapokat kihűtjük, majd a két tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtünk. (a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot és amikor langyosra hül a puding,
akkor belekeverjük a margarint is.)
Ezután az étcsokit gőz felett felolvasztjuk az 5 mg. Ráma Margarinnal és azonnal a torta tetejére csorgatjuk, késsel elegyengetjük.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, nejlon zacskóba tesszük és lyukat vágunk rajta. Ezzel írjuk meg a 60-as számot és a "Boldog születésnapot!" szöveget. Hütőbe tesszük kb. egy óra hosszára, hogy megdermedjen a fehér csoki. Megvárjuk amig kihül, azután megfordítjuk a betüket, hogy a sima felületük legyen felül, és egyenként rátesszük a torta tetejére a betüket, írásjelet, majd hajszárítóval vagy gázgyújtóval óvatosan picit ráolvasztjuk a betüket a torta tetejére, hogy rögzüljenek, majd felverjük a Hulala tejszínhabot, habfixálót is teszünk bele és amikor már jó kemény a hab, akkor habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a tortát. Ezzel készen is van a torta, máris lehet fogyasztani, de még finomabb ha kb. 1 óráig hütőbe tesszük.