Krémes kakaós szelet
Hozzávalók:
8 tojás
30 dkg kristálycukor
3 dl olaj
3 dl tej
70 dkg liszt
2 tasak sütőpor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
2 kisebb doboz habtejszín
1 cs. habfixáló
1 ek. kakaópor
A díszítéshez:
5 dkg tortadara
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, akkor hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát két felé osztjuk, az egyik adagba keverjük a kakaóport. A sütőpapírral bélelt (mélyebb, fekete) tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós tészta. (Ha fél adagot készítünk, akkor a másik,
alacsonyabb tepsi is elég). Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Krém készítése: A vaníliás pudingport először kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is és lassú tüzön besűrítjük, majd amikor langyosra hül, akkor belekeverjük a margarint. Hütőbe tesszük kb. fél órára, majd a kihült sütemény tetejére símítjuk. A tejszínhabot felverjük a habfixálót és a kakóport hozzáadjuk, majd a puding tetejére símítjuk. A habtejszín tetejére tortadarát szórunk.