Nutellás tejszínhabos Húsvéti torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. rétesliszt
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 üveg Nutella krém
1 kis doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
Díszítés
1 kis doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
1 tk. piros ételfesték
Krém készítése:
A felvert kemény tejszínhabhoz hozzákeverjük a Nutellát és máris kenhetjük a tortára.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, és szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként adagoljuk a sárgájához. Szintén kanalanként adagoljuk a réteslisztet is, majd óvatosan összekeverjük a masszát és előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ezután hagyjuk kihülni a tortát, majd keresztben kettévágjuk és megkenjük a nutellás tejszínhabos krémmel a torta belsejét, oldalát és tetejét.
A Hulala tejszínhabot elkezdjük felverni majd beletesszük a habfixálót és utána kemény habbá verjük, majd kettéosztjuk és az egyik része fehér marad a másik részébe teszünk egy kevés piros ételfestéket, jól összekeverjük, 2 db majd habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét körbe és a torta oldalát. Végül a tetejére tesszük az előzőleg elkészített fondant nyuszit.